Biffwok med chilinötter

Du behöver ca 250 g lövbiff 1 msk japansk soja 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar 3–4 salladslökar ca 100 g färska eller frysta haricots verts...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 250 g lövbiff
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 3–4 salladslökar
  • ca 100 g färska eller frysta haricots verts
  • 1–2 msk rapsolja
  • salt
  • 2–3 msk Chili & red paprika
  • nötblandning (Estrella)
  • Att servera till:
  • fullkornsris
  • blandad sallad

Gör så här

1
Skär lövbiffen i bitar. Blanda soja, skalad och pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och ruska om så att alla köttbitar kommer i kontakt med marinaden. Låt ligga cirka 15 minuter.

2
Skölj, ansa och skär salladslökarna i bitar. Ansa och skölj bönorna eller använd frysta bönor som de är.

3
Woka först hastigt grönsakerna i lite olja. Ta upp dem och öka värmen. Woka köttet i resten av oljan. Lägg ner grönsakerna och nötterna när köttet är nästan helt klart.

4
Bjud direkt med fullkornsris och en sallad, sojasås och en blandad sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top