Du behöver
- ca 250 g lövbiff
- 1 msk japansk soja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm svartpeppar
- 3–4 salladslökar
- ca 100 g färska eller frysta haricots verts
- 1–2 msk rapsolja
- salt
- 2–3 msk Chili & red paprika
- nötblandning (Estrella)
- Att servera till:
- fullkornsris
- blandad sallad
Gör så här
1
Skär lövbiffen i bitar. Blanda soja, skalad och pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och ruska om så att alla köttbitar kommer i kontakt med marinaden. Låt ligga cirka 15 minuter.
2
Skölj, ansa och skär salladslökarna i bitar. Ansa och skölj bönorna eller använd frysta bönor som de är.
3
Woka först hastigt grönsakerna i lite olja. Ta upp dem och öka värmen. Woka köttet i resten av oljan. Lägg ner grönsakerna och nötterna när köttet är nästan helt klart.
4
Bjud direkt med fullkornsris och en sallad, sojasås och en blandad sallad.