Kidneysoppa serverad med avokadosalsa

Du behöver 1 dl kidneybönor från burk, sköljda 1/2 gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, hackad 1/2 röd paprika, tärnad 1/2 chilifrukt, hackad olja 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 dl kidneybönor från burk, sköljda
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2 röd paprika, tärnad
  • 1/2 chilifrukt, hackad
  • olja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl krossade tomater
  • 1/2 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • Avokadosalsa:
  • 1/2 avokado, mosad
  • 1 liten salladslök, fint strimlad
  • några droppar limefrukt
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

1
Fräs kidneybönor, löksorter, paprika och chili i lite olja.

2
Tillsätt vatten, tomatkross och puré. Låt koka några minuter. Smaka av.

3
Blanda ingredienserna till salsan. Smaka av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top