Minchet Abesh I kötträtt med kardemumma

Du behöver 1 1/2 dl vatten 2 msk smör 2 tsk kardemumma 1 1/2 tsk ingefära 4 dl fint tärnat kött 1/2 tsk salt 2...


2 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 4 dl fint tärnat kött
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kardemummafrön

Gör så här

Låt vatten, smör, kryddor utom de hela kardemummafröna och köttet koka tills köttet känns mört. Smaka av med salt. Red av med mjölet utrört i lite vatten. Låt puttra en aning och rör ner kardemummafröna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top