Syrlig krusbärssås

Du behöver 250 g krusbär 1 dl vatten 0.5 tsk salt 1 msk strösocker 2 krm ingefära 1 krm vitpeppar 0.5 dl vispgrädde Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g krusbär
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Koka krusbären mjuka i vattnet. Mosa dem genom sikt. Salta, sockra och krydda. Tillsätt grädden, hetta upp och smaka av.

2
Gott till den här syrliga såsen är rökt fisk, exempelvis makrill, gärna pepparkryddad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top