Kycklingbollar med cashewnötter, lime och chili

Du behöver 600 g kycklingfärs (be att din affär mala kycklingfiléer åt dig) 1/2 tsk salt 1 msk flytande honung 3 schalottenlökar, finhackade 1 röd...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfärs (be att din affär mala kycklingfiléer åt dig)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 röd färsk chili, urkärnad och hackad
  • 1 kruka färsk citronmeliss, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1/2 dl hackade cashewnötter
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 1 lime, saften
  • 2 äggvitor, fluffigt vispad
  • Till stekning:
  • olivolja

Gör så här

Blanda färsen med salt och honung. Rör ner lök, chili, örterna och nötter. Smaksätt med fisksås och lime. Vänd ner äggvitan försiktigt. Forma små bollar. Låt vila kallt cirka 20 minuter.Stek dem i olivolja till fin färg. Servera med de goda dipsåserna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top