Plommonfromage

Du behöver 3/4 msk gelatinpulver 4 msk vatten 250 g färska plommon 2 1/2 dl strösocker 2 ägg 1 1/2 dl vispgrädde, vispad Dekoration: ca...


4 portioner

Du behöver

  • 3/4 msk gelatinpulver
  • 4 msk vatten
  • 250 g färska plommon
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde, vispad
  • Dekoration:
  • ca 1/2 dl hackad pistagemandel eller sötmandel

Gör så här

1
Blanda gelatinpulvret med 2 msk av vattnet. Koka plommonen med resten av vattnet och 1 1/2 dl socker i cirka 15 minuter. Mosa plommon med vätska genom en sil. Låt kallna. Vispa äggen med resten av sockret. Smält gelatinklumpen på svag värme och rör ner den i plommonvätskan. Tillsätt äggen och grädden. Fördela i glas eller skålar.

2
Ställ att stelna i kylskåpet. Dekorera med mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top