Du behöver
- 6 msk olivolja
- 4 salladslökar, skivade
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
- 1 stor röd färsk chili, urkärnad och skuren i tunna skivor
- 1 stor lime, det rivna skalet och saften + 1 lime till dekoration
- 1 kg stora räkor, tinade och skalade
- 500 g svart bläckfisklinguine (eller fullkornslinguine), kokt 1 minut kortare än vad som anges på förpackningen
- flingsalt
- 2 krukor färsk koriander, hackad
- nymalen svartpeppar
- Till dekoration:
- limeklyftor
- några räkor
Gör så här
1
Värm 5 msk av oljan i en rymlig teflonpanna. Fräs försiktigt löksorterna, ingefäran och chilin så att allt mjuknar. Rör ner limeskalet. Öka värmen något. Låt räkorna fräsa med.
2
3
Ringla resten av oljan över pastan och strö över salt. Rör ner pastan bland räkorna. Strö över koriander, mera salt, limesaften och svartpeppar. Blanda väl före servering.
4
5
Gör små nystan av pastan med gaffel och servera i små skålar. Dekorera med limeklyftor och räkor.