Svart linguinepasta med thairäkor

Du behöver 6 msk olivolja 4 salladslökar, skivade 4 vitlöksklyftor, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad 1 stor röd färsk chili,...


4 portioner

Du behöver

  • 6 msk olivolja
  • 4 salladslökar, skivade
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 1 stor röd färsk chili, urkärnad och skuren i tunna skivor
  • 1 stor lime, det rivna skalet och saften + 1 lime till dekoration
  • 1 kg stora räkor, tinade och skalade
  • 500 g svart bläckfisklinguine (eller fullkornslinguine), kokt 1 minut kortare än vad som anges på förpackningen
  • flingsalt
  • 2 krukor färsk koriander, hackad
  • nymalen svartpeppar
  • Till dekoration:
  • limeklyftor
  • några räkor

Gör så här

1
Värm 5 msk av oljan i en rymlig teflonpanna. Fräs försiktigt löksorterna, ingefäran och chilin så att allt mjuknar. Rör ner limeskalet. Öka värmen något. Låt räkorna fräsa med.

2

3
Ringla resten av oljan över pastan och strö över salt. Rör ner pastan bland räkorna. Strö över koriander, mera salt, limesaften och svartpeppar. Blanda väl före servering.

4

5
Gör små nystan av pastan med gaffel och servera i små skålar. Dekorera med limeklyftor och räkor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top