Du behöver
- ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
- Örtfyllning:
- rikligt med färska kvistar av rosmarin och timjan eller 2 tsk torkade kryddor av vardera
- 3 vitlöksklyftor i smala bitar
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- Till 2:a kryddningen:
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 tsk timjan
Gör så här
1
Snitta fickor i köttet och stoppa in örtkryddor och vitlök. Lägg spjället på ett ugnssäkert fat med bensidan upp. Salta och peppra ytan. Stek på nedre falsen i ugn i 175 grader i 30 minuter.
2
Vänd spjället. Salta och peppra igen och strö örterna över köttet. Stek ytterligare 60 minuter.
3
Servera med ugnsstekta potatisklyftor, körsbärstomater och
4
sallad.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!