Örtspjäll från Provence

Du behöver ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll Örtfyllning: rikligt med färska kvistar av rosmarin och timjan eller 2 tsk torkade kryddor av vardera 3 vitlöksklyftor...


0 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • Örtfyllning:
  • rikligt med färska kvistar av rosmarin och timjan eller 2 tsk torkade kryddor av vardera
  • 3 vitlöksklyftor i smala bitar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Till 2:a kryddningen:
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk timjan

Gör så här

1
Snitta fickor i köttet och stoppa in örtkryddor och vitlök. Lägg spjället på ett ugnssäkert fat med bensidan upp. Salta och peppra ytan. Stek på nedre falsen i ugn i 175 grader i 30 minuter.

2
Vänd spjället. Salta och peppra igen och strö örterna över köttet. Stek ytterligare 60 minuter.

3
Servera med ugnsstekta potatisklyftor, körsbärstomater och

4
sallad.


Kommentar:
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top