Du behöver
- Färs:
- 400 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 finhackad liten gul lök
- 1 msk finhackad persilja
- 1 tsk smulad torkad mynta
- 1/2 tsk spiskummin
- olja till pensling
- Sås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 finhackad, urkärnad tomat
- 1 slanggurka
- 1 msk finhackad färsk mynta
- (1 pressad vitlöksklyfta)
- 1/4 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- Till servering:
- pitabröd och blandad sallat
Gör så här
1
Dolmar: Blanda lammfärsen med salt, lök, persilja, mynta och spiskummin. Dela färsen i fyra lika stora delar. Krama varje del till en fast dolme runt om varsitt träspett. Grilla spetten ungefär 10 minuter tills dolmarna är stekta. Vänd ofta.
2
Sås: Häll yoghurten i en bunke. Rör ner tomat, den grovrivna och urkramade gurkan, mynta och vitlök om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
3
Servera: Ljumma pitabröden på grillgallret. Öppna dem och bottna med riven sallat. Lägg i en dolme och klicka sås över.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.