Dolmespett med myntasås

Du behöver Färs: 400 g lammfärs 1 tsk salt 1 finhackad liten gul lök 1 msk finhackad persilja 1 tsk smulad torkad mynta 1/2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • Färs:
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk smulad torkad mynta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • olja till pensling
  • Sås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 finhackad, urkärnad tomat
  • 1 slanggurka
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • (1 pressad vitlöksklyfta)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Till servering:
  • pitabröd och blandad sallat

Gör så här

1
Dolmar: Blanda lammfärsen med salt, lök, persilja, mynta och spiskummin. Dela färsen i fyra lika stora delar. Krama varje del till en fast dolme runt om varsitt träspett. Grilla spetten ungefär 10 minuter tills dolmarna är stekta. Vänd ofta.

2
Sås: Häll yoghurten i en bunke. Rör ner tomat, den grovrivna och urkramade gurkan, mynta och vitlök om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera: Ljumma pitabröden på grillgallret. Öppna dem och bottna med riven sallat. Lägg i en dolme och klicka sås över.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top