Du behöver

  • 1 st päron färskt
  • 1.5 tsk smör
  • 7 st valnötskärnor
  • 70 g blåmögelost smulad
  • 1 dl crème fraîche valfri fetthalt
  • rucolasallad sköljda
  • vindruvor ca 8 röda

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera päronet och ta bort kärnhuset. Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form. Lägg en klick smör på vardera päronhalva. Ugnsstek päronen högt upp i ugnen cirka 10 minuter tills de mjuknat något och fått fin färg.

2

3
Rosta valnötterna genom att steka dem hastigt i en stekpanna utan matfett på hög värme.

4
Blanda blåmögelost och creme fraiche i en rymlig skål. Låt röran dra åt sig smakerna i några minuter.

5

6
Placera några blad av rucolasallad på serveringstallrikarna. Lägg på päron och fyll dem med blåmögeloströra. Servera tillsammans med rostade valnötter och färska vindruvor.