Du behöver
- 1 st päron färskt
- 1.5 tsk smör
- 7 st valnötskärnor
- 70 g blåmögelost smulad
- 1 dl crème fraîche valfri fetthalt
- rucolasallad sköljda
- vindruvor ca 8 röda
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera päronet och ta bort kärnhuset. Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form. Lägg en klick smör på vardera päronhalva. Ugnsstek päronen högt upp i ugnen cirka 10 minuter tills de mjuknat något och fått fin färg.
2
3
Rosta valnötterna genom att steka dem hastigt i en stekpanna utan matfett på hög värme.
4
Blanda blåmögelost och creme fraiche i en rymlig skål. Låt röran dra åt sig smakerna i några minuter.
5
6
Placera några blad av rucolasallad på serveringstallrikarna. Lägg på päron och fyll dem med blåmögeloströra. Servera tillsammans med rostade valnötter och färska vindruvor.