Skinkomelett med soltorkade tomater

Du behöver 4 st ägg 4 msk mjölk 1 krm salt + 1 1 tsk smör 75 g skinka eller kassler 5 st tomater soltorkade...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 msk mjölk
  • 1 krm salt + 1
  • 1 tsk smör
  • 75 g skinka eller kassler
  • 5 st tomater soltorkade i strimlor

Att servera till:

bönor ca 250 g gröna
fullkornsbröd grovt

Gör så här

1
Vispa samman äggen lätt med mjölk, salt och peppar.

2
Lättbryn smöret i en stekpanna, fräs kött- och tomatstrimlor. Häll äggsmeten över och dra sakta med stekspaden genom smeten tills den börjar stanna. Vik ena hälften över den andra i pannan, dra pannan av värmen och låt omeletten bli färdig på eftervärmen i pannan, 2–3 minuter.

3
Stjälp omeletten på ett fat, dela den och servera på tallrikar med kokta bönor och saftigt grovbröd att äta till.

4
Ät ett päron till dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top