Halstrad, snabbgravad gös med lökhack

Du behöver 2 msk socker 2 msk salt 400 g gösfilé 1 dl hackad dill Lökhack: 1 rödlök 1 msk hackad dill 2 tsk riven...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • 400 g gösfilé
  • 1 dl hackad dill
  • Lökhack:
  • 1 rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 msk matolja till halstring

Gör så här

1
Blanda socker och salt. Gnid in fisken med blandningen, strö över dillen och ställ fisken i rumstemperatur cirka en timme.

2

3
Skala och hacka rödlöken, blanda med dill och pepparrot.

4
Skär fisken i bitar och halstra dem i en halv minut på varje sida i en mycket het panna med lite olja. Servera tillsammans med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top