Kassler på bönbädd med rödbetor

Du behöver 500 g kassler cirka 1 kg färska rödbetor med blast Pepparrotssmör: cirka 150 g minimargarin 1/2 tsk flingsalt 1 dl strimlad slätpersilja riven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kassler
  • cirka 1 kg färska rödbetor med blast
  • Pepparrotssmör:
  • cirka 150 g minimargarin
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl strimlad slätpersilja
  • riven pepparrot efter smak
  • Äppelbönor:
  • 2 röda äpplen
  • 1 burk, 300 g, kidneybönor
  • 2–3 krm salt

Gör så här

1
Skiva kasslern, täck.

2
Tvätta betorna och skär bort nästan all blasten. Låt någon centimeter blastskaft vara kvar närmast fästet, annars rinner den goda betsaften ut.

3
Lägg i kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka upp på högsta värme och sjud under lock på svag värme tills betorna är mjuka. Det tar cirka 25 minuter. Känn med en sticka i största betan om den är genommjuk.

4
Smaksätt minimargarinet med flingsalt, slätpersilja och riven pepparrot efter smak. Kyl.

5
Tvätta äpplena och skär grova bitar runt kärnhusen. Lägg i kastrull.

6
Skölj bönorna rena, låt rinna av och häll dem på äpplena. Strö på salt.

7
Lägg på lock och låt allt bli ljumt och mjukt på knapp medelvärme, cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top