Lammfärsburgare med blåmögelost och rågbröd

Du behöver ca 225 g lammfärs 1 ägg 1 msk vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 msk olivolja 2 fullkornsbullar, gärna med russin,...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 225 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 fullkornsbullar, gärna med russin, delade på mitten
  • 2 salladsblad, valfri sort
  • ca 40 g blåmögelost, i skivor
  • 1 liten rödlök, i ringar
  • några skivor gurka
  • Tillbehör:
  • Potatis, t ex ugnstekta potatisklyftor eller kokt färsk potatis

Gör så här

1
Blanda lammfärs med ägg, vatten, salt och svartpeppar i en stor bunke. Arbeta färsen väl.

2
Forma färsen till två jämnstora burgare på en blöt skärbräda. Stek burgarna i en het stekpanna med lite olivolja i cirka 3 minuter på varje sida.

3
Lägg botten av fullkornsbrödet på serveringstallrikar. Börja med ett salladsblad, lägg på lammburgaren och toppa med en skiva blåmögelost. Avsluta med rikligt med rödlök och gurka. Servera gärna tillsammans med potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top