Du behöver

  • vatten, salt
  • 20–24 grönskalsmusslor
  • 1/2 msk örtig olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk fingersalt, malen kajennpeppar
  • 4 portioner färsk tagliatelle
  • 250 g färsk spenat
  • 1/2 msk örtig olivolja
  • 4 klyftor citron

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader, över- och undervärme. Koka upp vattnet till pastan, salta.

2

3
Lägg de frysta musslorna i ugnsform. Droppa på olja, strö på citronskal och salt, dutta över kajennpeppar. Ställ in mitt i ugnen. Grädda 8–10 minuter.

4
Koka pastan tills den är lagom.

5

6
Skölj spenaten och vänd ner den i pastavattnet när en minuts koktid återstår. Låt färdig pasta och spenat rinna av i durkslag, vänd in lite olja och servera på varma tallrikar med musslor och citron. Ställ fram svartpepparkvarnen på bordet.