Du behöver
- vatten, salt
- 20–24 grönskalsmusslor
- 1/2 msk örtig olivolja
- rivet skal av 1 citron
- 1/2 tsk fingersalt, malen kajennpeppar
- 4 portioner färsk tagliatelle
- 250 g färsk spenat
- 1/2 msk örtig olivolja
- 4 klyftor citron
Gör så här
1
Värm ugnen till 250 grader, över- och undervärme. Koka upp vattnet till pastan, salta.
2
3
Lägg de frysta musslorna i ugnsform. Droppa på olja, strö på citronskal och salt, dutta över kajennpeppar. Ställ in mitt i ugnen. Grädda 8–10 minuter.
4
Koka pastan tills den är lagom.
5
6
Skölj spenaten och vänd ner den i pastavattnet när en minuts koktid återstår. Låt färdig pasta och spenat rinna av i durkslag, vänd in lite olja och servera på varma tallrikar med musslor och citron. Ställ fram svartpepparkvarnen på bordet.