Fläskkött med ärtguacamole på frysta ärter

Du behöver 250 g ärter frysta gröna 0.5 st chili finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 tsk salt saft av 1 3 msk olivolja korianderblad...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g ärter frysta gröna
  • 0.5 st chili finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • saft av 1
  • 3 msk olivolja
  • korianderblad finskurna
  • 250 g griskött strimlat
  • 1 msk olja att woka i
  • 6 st körsbärstomater
  • 3 msk soja ingefära

Gör så här

1
Häll frysta ärter i kokande vatten och koka 2 minuter. Sila av och spola kallt med kallvatten. Lägg ärter, hackad chili, hackad vitlök, salt och limesaft i matberedarskålen. Mosa sönder ärterna. Späd med oljan och låt maskinen purea alltihop. Rör ner korianderblad till slut. Smaka av.

2
Woka grisköttet i mycket het wokpanna. Ugnsfläkten på fullt ös, det stänker om köttet är fuktigt på ytan. Vänd och rör med två rörgafflar.

3
Servera köttet med guacamole, tomater och soja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top