Lammfärsbiff med mjuka kryddor

Du behöver 250 g lammfärs 1/2-1 tsk salt 1/2 tsk kanel 1/2 tsk malen koriander 1/2 tsk svartpeppar rivet skal av 1/2 citron 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g lammfärs
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl vatten
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1
Mixa färsen seg med saltet i en matberedare. Tillsätt kryddor, citronskal och potatismjöl. Mixa. Späd med vattnet i en stråle medan mixern går på halvfart. Forma 2-4 biffar. Genomstek dem på medelvärme i stekpanna, cirka 5 minuter på varje sida.

2
Tzatziki: Skala, klyv och skrapa kärnor ur en halv gurka (ca 200 gram). Grovriv gurkan, strö på 1/2 tesked salt, låt dra 10 minuter. Krama ur vattnet. Blanda med 1 deciliter tjock yoghurt, typ grekisk eller turkisk. Smaka av med vitpeppar och salt, eventuellt också pressad vitlök.

3
Koka 1 deciliter bulgur i 2 1/2 deciliter vatten med 1/2 tärning grönsaksbuljong. Koktid på paketet. Lock på kastrullen.

4
Fördela bulgur på tallrikar och lägg biffarna ovanpå. Tzatziki i skål bredvid, Garnera med citronklyfta och en kvist (kanel)basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top