Örtgratinerad kassler med parmesanost

Du behöver 250-300 g kassler 2-3 soltorkade marinerade tomater 1 dl kesella 1 msk frysta örter Provencale (Findus) 1 krm pepparmix 2 msk riven parmesanost...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250-300 g kassler
  • 2-3 soltorkade marinerade
  • tomater
  • 1 dl kesella
  • 1 msk frysta örter Provencale (Findus)
  • 1 krm pepparmix
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 tomater

Gör så här

1
Skär kasslern i skivor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.

2
Finstrimla de väl avrunna soltorkade, marinerade tomaterna. Blanda kesella och örter. Smaksätt med lite pepparmix. Fördela blandningen på kasslerskivorna och strö på riven parmesanost.

3
Dela tomaterna. Salta och peppra halvorna och placera dem vid sidan om köttet.

4
Gratinera rätten mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme, 10-15 minuter.

5
Servera med fullkornsris, ärter och en blandad sallad.


Kommentar:
Att servera till: fullkornsris, ärter, blandad sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top