Du behöver
- 200 g (ca 12 huvuden) brysselkål
- 200 g bandpasta, gärna svart bläckfiskpasta
- 300 g varmrökt lax eller annan varmrökt fisk
- 1/2 paket (1 1/4 dl, Kelda)
- citronsås
- 25 g solrosskott
- svartpeppar, ev salt
Gör så här
1
Ansa färska brysselkålshuvuden och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka fem minuter. Spola hastigt i en sil under kallvattenkranen. Dela varje huvud i två.
2
Koka bandpastan enligt anvisning på förpackningen.
3
Sila av vattnet och lägg pastan i en serveringsskål.
4
Vänd ner kål och småbitar av skinn- och benfri fisk samt
5
citronsås (värm en minut i mikron) och solrosskott i pastan. Servera omedelbart med pepparkvarnen till hands.
Hemgjord citronsås: Vispa ner 1 msk mjöl i 2 dl mjölk. Koka upp under omrörning. Koka tre minuter på svag värme. Smaka av med 1/2 msk smör, rivet skal och lite saft av 1/4 citron, vitpeppar och salt.