Havspasta med varmrökt fisk

Du behöver 200 g (ca 12 huvuden) brysselkål 200 g bandpasta, gärna svart bläckfiskpasta 300 g varmrökt lax eller annan varmrökt fisk 1/2 paket (1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g (ca 12 huvuden) brysselkål
  • 200 g bandpasta, gärna svart bläckfiskpasta
  • 300 g varmrökt lax eller annan varmrökt fisk
  • 1/2 paket (1 1/4 dl, Kelda)
  • citronsås
  • 25 g solrosskott
  • svartpeppar, ev salt

Gör så här

1
Ansa färska brysselkålshuvuden och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka fem minuter. Spola hastigt i en sil under kallvattenkranen. Dela varje huvud i två.

2
Koka bandpastan enligt anvisning på förpackningen.

3
Sila av vattnet och lägg pastan i en serveringsskål.

4
Vänd ner kål och småbitar av skinn- och benfri fisk samt

5
citronsås (värm en minut i mikron) och solrosskott i pastan. Servera omedelbart med pepparkvarnen till hands.


Kommentar:
Hemgjord citronsås: Vispa ner 1 msk mjöl i 2 dl mjölk. Koka upp under omrörning. Koka tre minuter på svag värme. Smaka av med 1/2 msk smör, rivet skal och lite saft av 1/4 citron, vitpeppar och salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top