Du behöver
- morötter ca 600 g
- 2 st lökar medelstora gula
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt vitpeppar
- morot finstrimlad
- 0.5 dl persilja finhackad
Gör så här
1
Skala morötterna och löken. Skiva eller strimla morötterna i matberedare eller för hand. Finhacka löken.
2
Koka upp buljongen. Lägg i morötter och lök och låt koka tills morötterna är mjuka, cirka 15 minuter.
3
Mixa “koket” till jämn konsistens med stavmixer eller i matberedare.
4
Smält matfettet i kastrull och rör i mjölet. Späd med morotspurén och mjölken. Låt koka cirka 5 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll upp soppan i helst heta djupa tallrikar och strö över morotsstrimlor och lägg en hög persilja mitt på.