Du behöver
- 4 msk ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk strösocker
- 3/4 tsk malen koriander
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 2 krm nymalen svartpeppar
- rivet skal av 1 limefrukt
- 1 ägg
- 400 g nötfärs
- smör att steka i
- Sås:
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15%
- 1/2 dl messmör
- 1 krm malen kanel
- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 msk ljus maizenaredning
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla med vattnet minst 10 minuter innan salt, socker, kryddor, citrusskal, ägg och färs blandas i. Forma fyra tjocka biffar och bryn dem runtom i smör på ganska hög värme. Sänk till svag värme och låt steka färdigt under lock, cirka 10 minuter.
2
Sås: Hetta upp grädden med messmör, rör i kanel, salt och peppar. Koka upp och vispa i redning, låt sedan småputtra 5 minuter.
3
Servera med kokt eller ugnsstekt klyftpotatis och sockerärter.