Sallad på gröna bönor med lammkorv och blue cheese

Du behöver 75 g färska haricots verts 75 g sockerärter 1 dl gröna ärter 1 liten rödlök, i små klyftor några blad frisésallad, sköljda 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 75 g färska haricots verts
  • 75 g sockerärter
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 liten rödlök, i små klyftor
  • några blad frisésallad, sköljda
  • 1 nypa salt
  • några droppar olivolja
  • 2 lammkorvar, skurna i slantar
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • Tillbehör:
  • blue cheese-dressing och bröd med färskost

Gör så här

1
Koka upp en halv liter lättsaltat vatten. Förväll haricots verts och sockerärter i det sjudande vattnet i cirka

2
1–2 minuter. Häll grönsakerna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.

3
Blanda de förvällda grönsakerna med ärter, rödlök och frisésallad i en rymlig bunke. Salta lätt, droppa över lite

4
olivolja och rör om.

5
Stek skivor av lammkorv i en het stekpanna med lite

6
olivolja. Servera sallad och lammkorv tillsammans med blue cheese-dressing och färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top