Du behöver
- 75 g färska haricots verts
- 75 g sockerärter
- 1 dl gröna ärter
- 1 liten rödlök, i små klyftor
- några blad frisésallad, sköljda
- 1 nypa salt
- några droppar olivolja
- 2 lammkorvar, skurna i slantar
- 1 tsk olivolja till stekning
- Tillbehör:
- blue cheese-dressing och bröd med färskost
Gör så här
1
Koka upp en halv liter lättsaltat vatten. Förväll haricots verts och sockerärter i det sjudande vattnet i cirka
2
1–2 minuter. Häll grönsakerna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
3
Blanda de förvällda grönsakerna med ärter, rödlök och frisésallad i en rymlig bunke. Salta lätt, droppa över lite
4
olivolja och rör om.
5
Stek skivor av lammkorv i en het stekpanna med lite
6
olivolja. Servera sallad och lammkorv tillsammans med blue cheese-dressing och färskt bröd.