Du behöver
- 2 griskotletter eller 2 schnitzelskivor
- 1/2 slanggurka + 2 morötter
- Marinad:
- 2 msk jordnötssmör
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 2 tsk worcestersås
- droppar av tabasco
- Sås:
- hälften av marinaden
- saften av 1/4 citron
Gör så här
1
Renskär kotletterna från ben och fett. Banka ut köttet till tunna sjok mellan plastfolie, ta hjälp av en kavel. Dela varje skiva mitt itu på längden.
2
Skala och hyvla skivor på längden av gurka och morötter.
3
Marinaden: Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg hälften av såsen i en djup tallrik. Såsa in köttbitarna och sätt dem på fuktade träspett. Grilla under ugnsgrillen på full värme 4 minuter på varje sida tills köttet har en gyllene yta.
4
Såsen: Kläm ner citronsaften i marinaden. Resten av citronen pressas över salladen av gurk- och morotsskivor. Ringla sås över spetten och garnera med rostade jordnötter.