Kokt fisk med buljongkokt fänkål

Du behöver 2 tsk malen koriander 1 tsk malen spiskummin 1 msk rapsolja 13 dl vatten 1 1/2 grönsaksbuljongtärning 1/2 tsk salt 600 g tvättad...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk rapsolja
  • 13 dl vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 600 g tvättad eller skalad potatis i bitar
  • 2 ansade fänkålsstånd
  • 600 g tinad hokifilé eller sej i portionsbitar
  • 2 msk hackad dill
  • ev fänkålsdill

Gör så här

1
Fräs kryddorna hastigt i oljan i en stor kastrull eller traktörpanna. Häll på vatten och tillsätt buljong och salt. Koka upp.

2
Lägg i potatisen och koka i 5 minuter. Dela fänkålen på längden och lägg dem i kastrullen. Koka i ytterligare 10–12 minuter.

3
Rör i dill och fänkålsdill om sådan fanns med.

4
Koka fisken, väl saltad i mikrovågsugnen. Eller i ugnen på 200 grader på ett smort fat med en centimeter vatten. Täck med folie och sätt in i ugnen i 20 minuter.

5
Servera till den buljongkokta fänkålen och potatisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top