Du behöver
- 2 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 msk rapsolja
- 13 dl vatten
- 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 tsk salt
- 600 g tvättad eller skalad potatis i bitar
- 2 ansade fänkålsstånd
- 600 g tinad hokifilé eller sej i portionsbitar
- 2 msk hackad dill
- ev fänkålsdill
Gör så här
1
Fräs kryddorna hastigt i oljan i en stor kastrull eller traktörpanna. Häll på vatten och tillsätt buljong och salt. Koka upp.
2
Lägg i potatisen och koka i 5 minuter. Dela fänkålen på längden och lägg dem i kastrullen. Koka i ytterligare 10–12 minuter.
3
Rör i dill och fänkålsdill om sådan fanns med.
4
Koka fisken, väl saltad i mikrovågsugnen. Eller i ugnen på 200 grader på ett smort fat med en centimeter vatten. Täck med folie och sätt in i ugnen i 20 minuter.
5
Servera till den buljongkokta fänkålen och potatisen.