Du behöver
- 1 kg mandelpotatis
- 1 1/2 dl mellanmjölk
- 1/2 dl hackad, bredbladig persilja
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 gul lök, grovt hackad
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 8 tomater, i fjärdedelar
- 1/2 tsk strösocker
- salt och vitpeppar
- 600 g falukorv i skivor
Gör så här
1
Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken under tiden.
2
Slå bort vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Rör ner mjölken, persilja och kallpressad rapsolja. Moset ska vara rätt grovt, tycker jag. Smaka av med salt och peppar.
3
Bryn löken försiktigt i en stekpanna med rapsolja i 5–6 minuter. Vänd ner tomaterna så att de bara blir varma. Krydda med socker, salt och peppar.
4
Stek falukorven i en torr panna och servera till.