Mandelpotatispuré med falukorv och varma tomater

Du behöver 1 kg mandelpotatis 1 1/2 dl mellanmjölk 1/2 dl hackad, bredbladig persilja 1 msk kallpressad rapsolja 1 gul lök, grovt hackad 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 1/2 dl mellanmjölk
  • 1/2 dl hackad, bredbladig persilja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 8 tomater, i fjärdedelar
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken under tiden.

2
Slå bort vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Rör ner mjölken, persilja och kallpressad rapsolja. Moset ska vara rätt grovt, tycker jag. Smaka av med salt och peppar.

3
Bryn löken försiktigt i en stekpanna med rapsolja i 5–6 minuter. Vänd ner tomaterna så att de bara blir varma. Krydda med socker, salt och peppar.

4
Stek falukorven i en torr panna och servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top