Potatissoppa med selleri och fetaost

Du behöver 800 g potatis t ex mandel eller King Edward 2 st gula lökar 1 msk rapsolja 13 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis t ex mandel eller King Edward
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 13 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 6 st selleristjälkar
  • smör och rapsolja
  • 100 g fetaost
  • olivolja ev

Gör så här

1
Skala potatisen och skär i bitar. Skala och skiva löken. Fräs alltsammans i en stor kastrull med rapsoljan.

2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka i 15 minuter, mixa soppan med stavmixern, späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar.

3
Skiva selleristjälkarna och fräs i en blandning av smör och rapsolja i 10 minuter så de blir mjuka, salta och peppra.

4
Servera soppan med selleri, smulad fetaost och en smörgås till. Ringla gärna i lite olivolja så blir det ännu godare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top