Wokad kycklinglårfilé med bönor

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 1 msk rapsolja 1 gul lök, grovt hackad 3 vitlöksklyftor, hackade 1 röd chili, hackad 1 msk riven ingefära 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g frysta brytbönor eller haricots verts
  • bladen från en kruka thaibasilika, hackade
  • 3 dl jasminris

Gör så här

1
Skär kycklingen i bitar. Woka (stek) den i en het wok (stekpanna) med olja i 2 minuter. Lägg i lök, vitlök och chili och woka i ytterligare 1-2 minuter.

2
Tillsätt ingefära, honung, soja, vatten och bönor.

3
Låt det hela puttra i halvannan minut innan du tillsätter thaibasilikan och smakar av med lite salt.

4
Servera med nykokt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top