Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 gul lök, grovt hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, hackad
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk flytande honung
- 1/2 dl kinesisk soja
- 1/2 dl vatten
- 150 g frysta brytbönor eller haricots verts
- bladen från en kruka thaibasilika, hackade
- 3 dl jasminris
Gör så här
1
Skär kycklingen i bitar. Woka (stek) den i en het wok (stekpanna) med olja i 2 minuter. Lägg i lök, vitlök och chili och woka i ytterligare 1-2 minuter.
2
Tillsätt ingefära, honung, soja, vatten och bönor.
3
Låt det hela puttra i halvannan minut innan du tillsätter thaibasilikan och smakar av med lite salt.
4
Servera med nykokt jasminris.