Italiensk omelett med grönsallad

Du behöver 4 st ägg 0.5 dl lättmjölk 0.5 dl parmesanost grovriven örtsalt svartpeppar nymalen 1 st tomat tärnad 6 skiva skinka strimlad 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 0.5 dl lättmjölk
  • 0.5 dl parmesanost grovriven
  • örtsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 st tomat tärnad
  • 6 skiva skinka strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve basilikablad
  • 1 näve rucola

Tillbehör

grönsallad

Gör så här

1
Blanda ägg, mjölk och parmesan i en bunke. Salta (1/2 tesked) och peppra blandningen.

2
Fräs tomat och skinka i olivoljan. Salta och peppra lätt.

3
Vänd ner basilikan och rucolan i skinkblandningen. Låt fräsa 1 minut.

4
Bred ut blandningen i stekpannan och häll över smeten. Stek omeletten gyllenbrun på båda sidor.

5
Servera med grönsallad och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top