Indisk lammcurry

Du behöver lammkött ca 2 kg benfritt 2 st lökar stora gula 3 st vitlöksklyftor smör ca 2 msk kanelstång ca 5 cm hel 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • lammkött ca 2 kg benfritt
  • 2 st lökar stora gula
  • 3 st vitlöksklyftor
  • smör ca 2 msk
  • kanelstång ca 5 cm hel
  • 1.5 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • spiskummin ca 1 tsk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 l vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 3 st potatis (ca 250 g)
  • 1 st kokos (200 g)

Att äta till:

kokt ris
paprika tärnad röd
banan skivad
russin
gurka skivad färsk
cashewnötter
gräddfil
bröd puppodums – tunt indiskt

Gör så här

1
Skär bort fett och hinnor från köttet och skär det i kalopsstora bitar.

2
Skala och grovhacka de gula lökarna och krossa vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta. Tillsätt kanelstång, curry, kajennpeppar, spiskummin, salt, vatten och buljongtärning. Lägg i köttet och låt koka/sjuda cirka 1 timme och 10 minuter.

3
Skala och skär potatisen i små kuber (som till pyttipanna) och för över i grytan när den kokat ungefär en kvart. Kanske kryddningen behöver justeras. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av de olika kryddorna.

4
Häll så mycket kokande vatten över kokosflingorna att det precis bara täcker och låt det hela stå och dra tills grytan är färdigkokt. Pressa då ur kokosmjölken och blanda lite av den i grytan.

5
Sätt ris på kokning.

6
Lägg upp urkramade kokosflingor, paprikahack, banan, russin, gurka, nötter och gräddfil i små skålar, som var och en får ta för sig från.

7
Värm puppodums helt kort i mikron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top