Ingefärskaka med lönnsirap och öl

Du behöver 1 kaka, 16-18 skivor 175 g smör 175 g muscovadosocker 3 msk lönnsirap 2 ägg 5 dl (300 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kaka, 16-18 skivor
  • 175 g smör
  • 175 g muscovadosocker
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 ägg
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 1/2 dl (100 g) mörka russin
  • 1 1/2 dl (100 g) ljusa russin
  • 1 1/2 dl lättöl

Gör så här

1
Rör smör och muscovadosocker poröst. Rör ner sirap. Rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, ingefära, kardemumma och nejlika. Vänd ner mjölblandningen i smeten omväxlande med russin och öl.

2

3
Skrapa ner smeten i en väl smord och mjölad avlång form, 1 1/2 liter. Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader cirka 1 timme. Lägg alfolie över så kakan inte blir bränd på toppen och grädda ytterligare 30 minuter. Ta ut kakan, låt svalna i 10 minuter i formen och stjälp den på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top