Maränger med vit choklad

Du behöver 36 st maränger 50 g sötmandel 4 st äggvitor 2 dl florsocker 1 msk strösocker Vit chokladkräm: 2 msk vispgrädde 100 g vit...


0 portioner

Du behöver

  • 36 st maränger
  • 50 g sötmandel
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk strösocker

Vit chokladkräm:

2 msk vispgrädde
100 g vit choklad hackad
hushållsfärg ca 2 droppar röd

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn.

2
Vispa ägvitorna till hårt skum. Vispa därefter i florsockret, lite i taget, tills marängmassan är smidig och fast. Då vispas strösockret ner i massan tillsammans med de malda mandlarna.

3
Forma maränger med två teskedar på bakpappersklädd plåt. Torka marängerna mitt i ugnen i 150 grader cirka 15 minuter.

4
Ta plåten ur ugnen och dra marängerna på bakplåtspapperet över på galler att kallna på papperet.

5

6
Chokladkräm:

7
Värm vispgrädden i en liten kastrull, eller en skål i mikron, tills grädden nästan kokar. Ta grädden av värmen och rör ner chokladen tills den smält. Blanda i färg om så önskas. Låt krämen kallna.

8
Lägg ihop marängerna med kräm emellan.

9
Maränger kan bakas några dagar i förväg, förvara dem luftigt i rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top