Du behöver
- 1 burk musslor i vatten (ca 220 g)
- 1 lagerblad
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk fiskfond
- 2 msk olivolja
- 1 stånd fänkål (ca 75 g)
- 200 g tunn spagetti
- 10-12 svarta oliver, gärna Calamata
- lite bladpersilja
Gör så här
1
Öppna musselburken och häll spadet i en kastrull. Lägg i lagerblad, pressa i vitlöksklyftan och häll i fiskfond och olivolja. Låt sjuda upp.
2
Ansa, skölj och tärna fänkålen och låt tärningarna koka mjuka i musselbuljongen. Det tar några minuter.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4
Blanda den heta, nykokta pastan med musslorna, fänkålen och oliverna. Fukta med lite av buljongen så att pastan blir saftig. Klipp persilja över.
Koka gärna lite mer pasta än vad som går åt. Den är utmärkt att woka med valfria, krispiga grönsaker eller rotfrukter.
Skär och strimla alla tillbehör fint och tunt och låt dem få en hastig upphettning i stek- eller wokpanna.
Blanda med kall pasta som också ska bli genomhettad. Riven, färsk ingefära och några droppar tabasco sätter sprätt på anrättningen.