Kapriskyckling med tagliatelle

Du behöver 2 msk olivolja eller smält smör ca 1 kg färska eller tinade kycklingdelar 1 tsk (finger)salt 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja eller smält smör
  • ca 1 kg färska eller tinade kycklingdelar
  • 1 tsk (finger)salt
  • 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja eller smör
  • saften av 1 citron
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1/2 röd paprika
  • 2 sardellfiléer
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk kapris

Gör så här

1
Oljepensla kycklingbitarna. Stöt salt, rosmarin, vitlök och citronskal i mortel och fördela krosset på fågelbitarna.

2
Hetta upp 2 msk olja eller smör i stekpanna på ganska hög värme. Bryn kycklingbitarna gyllene runt om och sänk värmen. Blanda citronsaft, tomatpuré, vatten och fond och slå detta i pannan. Lägg på lock och låt allt bli genomkokt, cirka 20 minuter.

3
Fintärna paprika och sardeller och strö dem, oliverna och kaprisen över när köttet är färdigt.

4
Servera med färsk eller torkad tagliatelle – bandspaghetti – som kokats nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid ev. allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top