Du behöver
- 2 msk olivolja eller smält smör
- ca 1 kg färska eller tinade kycklingdelar
- 1 tsk (finger)salt
- 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
- 1 krossad vitlöksklyfta
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk olivolja eller smör
- saften av 1 citron
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 2 tsk kycklingfond
- 1/2 röd paprika
- 2 sardellfiléer
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 2 msk kapris
Gör så här
1
Oljepensla kycklingbitarna. Stöt salt, rosmarin, vitlök och citronskal i mortel och fördela krosset på fågelbitarna.
2
Hetta upp 2 msk olja eller smör i stekpanna på ganska hög värme. Bryn kycklingbitarna gyllene runt om och sänk värmen. Blanda citronsaft, tomatpuré, vatten och fond och slå detta i pannan. Lägg på lock och låt allt bli genomkokt, cirka 20 minuter.
3
Fintärna paprika och sardeller och strö dem, oliverna och kaprisen över när köttet är färdigt.
4
Servera med färsk eller torkad tagliatelle – bandspaghetti – som kokats nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.
Välj pasta som passar vid ev. allergi.