Pannacotta med rabarbersmälta

Du behöver 3 st gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 st vaniljstång 1 msk strösocker 2 dl rabarber färska eller frysta 1 dl strösocker 1 st...


10 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl rabarber färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 5 st sesamflarn (hälsohyllan)

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i en bunke med kallt vatten, minst 10 minuter.

2
Häll grädden i en kastrull med plastbehandlad inneryta. Klyv vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med liten vass kniv och lägg både frön och stånghalvor i grädden. Tillsätt sockret och koka upp på medelvärme under omrörning. Sänk till svag värme och låt smeten småkoka en kvarts timme, rör om ofta.

3
Ta kastrullen från spisen, fiska upp vaniljstångsbitarna. Sila vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden under omrörning. Portionera upp smeten i rejäla snapsglas eller andra småpytsar som rymmer ungefär 3/4 deciliter vardera. Lämna plats överst. Låt stelna i kyl 3–4 timmar.

4
Varva tunnskivade rabarber med sockret i en kastrull. Låt puttra på svag värme med kanelstången cirka 15 minuter. Rör om alltemellanåt.

5
Servering:

6
Toppa kalla panna cotta-portioner med ljum rabarbersmälta, garnera med halva sesamflarn.


Kommentar:
Tips!
Du kan förstås använda panna cotta-mix i stället för att koka smeten själv. Rabarber kan ersättas med annan frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top