Du behöver
- 3 dl vatten
- 100 g smör
- 2 dl (180 g) vetemjöl
- 3 medelstora ägg
- Fyllning:
- 2 1/2 dl vispbar vaniljsås
- cirka 10 färska eller tinade jordgubbar
Gör så här
1
Pappra en plåt. Koka upp vattnet med smöret i rostfri eller plastbehandlad kastrull. Rör i mjölet med trä- eller kockgaffel. Låt smeten koka under kraftfull bearbetning tills den släpper kastrullbottnen.
2
Dra kastrullen från plattan och tillsätt ett ägg i sänder. Rör om ordentligt en stund mellan varje äggtillsats.
3
4
Klicka eller spritsa ut toppar eller bollar av smeten på bakplåtspapperet. Tänk på att kakorna dubblar sin volym under gräddningen. Grädda mitt i 175 grader varm ugn, ungefär 25 minuter.
5
Obs! Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna, då sjunker kakorna ihop ohjälpligt.
6
7
Ta ut kakorna och låt dem kallna på galler. Kan förvaras mellan handdukar på köksbänken över natten.
8
Servering:
9
Klipp ett lock av varje bulle. Vispa vaniljsåsen pösig och fast. Lägg en klick i varje bulle, garnera med skivade jordgubbar eller andra bär, och placera hatten ovanpå.