Petit-chouer med vaniljkräm och bär

Du behöver 3 dl vatten 100 g smör 2 dl (180 g) vetemjöl 3 medelstora ägg Fyllning: 2 1/2 dl vispbar vaniljsås cirka 10 färska...


25 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl (180 g) vetemjöl
  • 3 medelstora ägg
  • Fyllning:
  • 2 1/2 dl vispbar vaniljsås
  • cirka 10 färska eller tinade jordgubbar

Gör så här

1
Pappra en plåt. Koka upp vattnet med smöret i rostfri eller plastbehandlad kastrull. Rör i mjölet med trä- eller kockgaffel. Låt smeten koka under kraftfull bearbetning tills den släpper kastrullbottnen.

2
Dra kastrullen från plattan och tillsätt ett ägg i sänder. Rör om ordentligt en stund mellan varje äggtillsats.

3

4
Klicka eller spritsa ut toppar eller bollar av smeten på bakplåtspapperet. Tänk på att kakorna dubblar sin volym under gräddningen. Grädda mitt i 175 grader varm ugn, ungefär 25 minuter.

5
Obs! Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna, då sjunker kakorna ihop ohjälpligt.

6

7
Ta ut kakorna och låt dem kallna på galler. Kan förvaras mellan handdukar på köksbänken över natten.

8
Servering:

9
Klipp ett lock av varje bulle. Vispa vaniljsåsen pösig och fast. Lägg en klick i varje bulle, garnera med skivade jordgubbar eller andra bär, och placera hatten ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top