Salviafyllda kycklingklubbor med fänkål

Du behöver 2 fänkål, ca 400 g 4 kycklingklubbor 1/2 knippa salvia 1 msk olivolja 1 tsk salt 1–2 krm grovmalen svartpeppar 250 g körsbärstomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 fänkål, ca 400 g
  • 4 kycklingklubbor
  • 1/2 knippa salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1–2 krm grovmalen
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Skölj och halvera fänkålen. Skär bort den grova stocken i mitten på fänkålen och skär den i strimlor. Lägg fänkålen i botten på en ugnssäker form.

2
Lossa på skinnet från kycklingklubborna. Repa bladen från salvian och peta in den under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingklubborna på fänkålen. Droppa över oljan och strö över salt och peppar.

3
Laga i mikron på full effekt (max 800 W) 14–16 minuter. Eller i vanlig ugn, mitt i ugnen i 225 grader, cirka 35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, det vill säga att köttsaften är klar utan rosa inslag.

4
Skölj körsbärstomaterna. Lägg dem runt om kycklingen och ringla över balsamvinägern när cirka 10 minuter återstår av tillagningstiden.

5
Servera kycklingen med fänkål och tomat, sky som bildats, fullkornspasta och grönsallad.


Kommentar:
Salvia lånar sitt namn av salvare – att frälsa, och är en mycket gammal medicinalväxt. Örten har en intensiv smak, även som torkad och passar bra till fläskkött, fågel och inälvsmat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top