Penne och fetaost

Du behöver 400 g penne 4 färska tomater 1 färsk chili, hackad 2 vitlöksklyftor, hackad 5-6 soltorkade tomater, strimlade eller fint tärnade 1 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g penne
  • 4 färska tomater
  • 1 färsk chili, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 5-6 soltorkade tomater, strimlade eller fint tärnade
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g fetaost i tärningar
  • 1 dl svarta urkärnade olivar
  • 2 msk strimlad färsk basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av genom ett durkslag.

2
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 15-20 sekunder i kokande vatten (använd pastavattnet). Spola dem med kallt vatten och dra av skinnet. Skär tomaterna i bitar.

3
Fräs chilihack, vitlök och soltorkade tomater i olivoljan utan att de tar färg. Tillsätt de färska tomaterna och matlagningsgrädden. Koka ihop i ett par minuter.

4
Rör till sist i fetaost, oliver och basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Njut till pastapennorna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top