Du behöver
- 400 g penne
- 4 färska tomater
- 1 färsk chili, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackad
- 5-6 soltorkade tomater, strimlade eller fint tärnade
- 1 msk olivolja
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 250 g fetaost i tärningar
- 1 dl svarta urkärnade olivar
- 2 msk strimlad färsk basilika
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av genom ett durkslag.
2
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 15-20 sekunder i kokande vatten (använd pastavattnet). Spola dem med kallt vatten och dra av skinnet. Skär tomaterna i bitar.
3
Fräs chilihack, vitlök och soltorkade tomater i olivoljan utan att de tar färg. Tillsätt de färska tomaterna och matlagningsgrädden. Koka ihop i ett par minuter.
4
Rör till sist i fetaost, oliver och basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Njut till pastapennorna!