Du behöver
- 3–4 portioner
- 2 1/2 dl saltade trattkantareller
- 1 gul lök, hackad
- smör
- 2 dl gräddfil
- 1/2–1 buljongtärning, gärna svamp
- 3 dl vatten
- majsmjöl
- 3 dl vispgrädde
- svartpeppar
- persilja, grovt hackad
Gör så här
1
Bötlägg trattkantarellerna några timmar i kallt vatten. Låt rinna av och hacka dem. Fräs svamp och lök i smör. Låt svalna.
2
Tillsätt gräddfilen och rör om. Värm på svag värme. Rör om då och då tills allt börjar dofta läckert och gräddfilen försvunnit in i svampen.
3
Låt buljongtärningen smälta i vattnet som får koka upp. Häll vätskan över svampen. Red av med lite majsmjöl utrört i en aning vatten. Tillsätt grädden.
4
Hetta upp och smaka av med peppar. Strö över persilja.