Krämig soppa med saltade trattkantareller

Du behöver 3–4 portioner 2 1/2 dl saltade trattkantareller 1 gul lök, hackad smör 2 dl gräddfil 1/2–1 buljongtärning, gärna svamp 3 dl vatten majsmjöl...


0 portioner

Du behöver

  • 3–4 portioner
  • 2 1/2 dl saltade trattkantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2–1 buljongtärning, gärna svamp
  • 3 dl vatten
  • majsmjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • persilja, grovt hackad

Gör så här

1
Bötlägg trattkantarellerna några timmar i kallt vatten. Låt rinna av och hacka dem. Fräs svamp och lök i smör. Låt svalna.

2
Tillsätt gräddfilen och rör om. Värm på svag värme. Rör om då och då tills allt börjar dofta läckert och gräddfilen försvunnit in i svampen.

3
Låt buljongtärningen smälta i vattnet som får koka upp. Häll vätskan över svampen. Red av med lite majsmjöl utrört i en aning vatten. Tillsätt grädden.

4
Hetta upp och smaka av med peppar. Strö över persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top