Färskpotatisomelett

Du behöver 8 kokta kalla färskpotatisar 1/2 msk smör salt, peppar 4 ägg 4 msk vatten 3/4 tsk salt 1 krm vitpeppar 1/2 msk (oliv)olja...


4 portioner

Du behöver

  • 8 kokta kalla färskpotatisar
  • 1/2 msk smör
  • salt, peppar
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 msk (oliv)olja
  • 1 burk (ca 175 g) skalade kräftstjärtar i lag
  • Fänkålen
  • 2 stånd fänkål
  • vatten
  • salt

Gör så här

1
Ansa fänkålen och klipp bort tofsarna. Spara dem till garnering.

2
Halvera stånden och lägg i mikroform med bottenskyla vatten. Täck med plastfolie och mikra på cirka 750 W effekt 6-7 minuter. Känn med en sticka om fänkålen är mjuk i mitten.

3
Ta fram stora stekpannan, stek halverade potatisar ytfrasiga i smör och olja på ganska stark värme. Salta och peppra lite under stekningen, vänd potatisens kupiga sidor uppåt.

4
Knäck äggen och vispa ihop dem lätt – en gaffel är bästa redskapet – med vatten, salt och peppar. Sänk plattans värme och häll äggsmeten över potatishalvorna. Stick i smeten med gaffeln tills all smet stelnat till krämig yta. Fördela omeletten på tallrikar med fänkålshalvor, se ovan, och strö kräftstjärtar eller andra skaldjur över.

5
Brytbröd med mager örtfärskost till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top