Du behöver
- 4 fläskkotletter
- 2 rödlökar
- smör och/eller olja att steka i
- salt, svartpeppar
- 1/2 tsk kinasoja
- 2 tsk kalvfond
- 2 dl vatten/kotlettsky
- Rosmarinpotatis:
- 4 bakpotatisar
- (oliv)olja
- färsk rosmarin
- gourmetsalt
- Citrondressing:
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 tsk gourmetsalt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- saften av 1/2-1 citron
Gör så här
1
Potatisen: Klyfta potatisarna och pensla klyftorna med olja. Strö på grovhackad rosmarin och gourmetsalt. Rosta i mitten av 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.
2
Stek under tiden kotletterna och håll dem varma.
3
Tunnskiva halverad och skalad rödlök, stek på svag värme i lite fett tills löken blir glansig och mjuk. Smaka av med salt, peppar, soja och kalvfond samt vatten. Hetta upp strax före servering.
4
Dressing: Vispa ihop allt snabbt med en gaffel, sluta innan grädden blir tjock. Ibland skär sig grädde och citron, men det smakar lika gott ändå. Servera till sallad.