Fläskkotlett med rödlökssky

Du behöver 4 fläskkotletter 2 rödlökar smör och/eller olja att steka i salt, svartpeppar 1/2 tsk kinasoja 2 tsk kalvfond 2 dl vatten/kotlettsky Rosmarinpotatis: 4...


4 portioner

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 2 rödlökar
  • smör och/eller olja att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 tsk kinasoja
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 dl vatten/kotlettsky
  • Rosmarinpotatis:
  • 4 bakpotatisar
  • (oliv)olja
  • färsk rosmarin
  • gourmetsalt
  • Citrondressing:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk gourmetsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • saften av 1/2-1 citron

Gör så här

1
Potatisen: Klyfta potatisarna och pensla klyftorna med olja. Strö på grovhackad rosmarin och gourmetsalt. Rosta i mitten av 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.

2
Stek under tiden kotletterna och håll dem varma.

3
Tunnskiva halverad och skalad rödlök, stek på svag värme i lite fett tills löken blir glansig och mjuk. Smaka av med salt, peppar, soja och kalvfond samt vatten. Hetta upp strax före servering.

4
Dressing: Vispa ihop allt snabbt med en gaffel, sluta innan grädden blir tjock. Ibland skär sig grädde och citron, men det smakar lika gott ändå. Servera till sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top