Kinesisk dippsås

Du behöver 2 msk ljus soja (t ex japansk) 1 msk balsamvinäger 2 tsk sesamolja mörk 1 tsk farinsocker purjolök några ringar finstrimlad chili eller...


2 portioner

Du behöver

  • 2 msk ljus soja (t ex japansk)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk sesamolja mörk
  • 1 tsk farinsocker
  • purjolök några ringar finstrimlad
  • chili eller färsk röd efter smak

Gör så här

Blanda alla ingredienser och låt stå.


Kommentar:
Chinkiangvinäger är en underbar kinesisk risvinäger som kan köpas mycket billigt i asiatiska butiker. Den kan ersättas av en billig balsamvinäger.
Såsen håller sig länge i kylen om du inte blandar ner purjo och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top