Oliv- och schalottendressing

Du behöver 1 tsk fransk senap 1/2 msk vitvinsvinäger av bra kvalitet 1/2 msk färskpressad citron 3 msk olivolja av bra kvalitet ca 8 svarta...


0 portioner

Du behöver

  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger av bra kvalitet
  • 1/2 msk färskpressad citron
  • 3 msk olivolja av bra kvalitet
  • ca 8 svarta oliver, urkärnade och finhackade
  • 1–2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 liten tomat, skuren i små tärningar
  • 1 nypa salt
  • lite svartpeppar, grovmalen

Gör så här

1
Blanda senap, vinäger, citronsaft och olivolja väl.

2
Tillsätt svarta oliver, schalottenlök och tomathacket i dressing. Rör om och smaka av med lite salt och svartpeppar.

3
Servera dressingen till den grillade entrecoten med halloumi- och aubergine och lite rödvinssky i botten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top