Pizzabullar med tomat och ost

Du behöver 25 g jäst 1/2 paket 2.5 dl mjölk ljummen 2 msk smör eller olja 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker vetemjöl ca 6...


4 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst 1/2 paket
  • 2.5 dl mjölk ljummen
  • 2 msk smör eller olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • vetemjöl ca 6 dl

Fyllning

4 msk tomatsås (pastasås)
tomater eller krossade med örter
2 skiva lufttorkad skinka tunt strimlad
8 st cocktailtomater
1 tsk oregano torkad
1 dl pizzaost riven
oregano till garnering

Gör så här

1
Vispa ut jästen i mjölk och smält smör eller olja i en degbunke eller matberedare. Tillsätt salt och socker. Arbeta i mjölet till en smidig, lös deg. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek, minst 20 minuter. Men den kan stå

2
2–3 timmar om så behövs.

3
Forma degen till en rulle, dela den i fyra lika stora delar och platta till degkakor om cirka 15-17 centimeter i diameter. Lägg dem på en papprad plåt.

4
Bred tomatsås över varje degkaka, strö på skinkstrimlor eller baconstrimlor. Lägg på halva tomater och strö på oregano och ost till slut. Låt bröden jäsa övertäckta minst 15 minuter.

5
Sätt in bröden på nedre falsen i ugnen i 250 grader och grädda 12–15 minuter tills ytan fått fin färg.

6
Njut pizzabullarna ljumma. De kan även ljummas om igen i ugn eller mikro ifall de bakats i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top