Romansallad med ägg och ansjovis

Du behöver 1 litet huvud romansallad, sköljt 4 tsk caesardressing från flaska 2 formfranska, skuret i tärningar 1 msk smör 4 kokta ägg, skalade och...


4 portioner

Du behöver

  • 1 litet huvud romansallad, sköljt
  • 4 tsk caesardressing från flaska
  • 2 formfranska, skuret i tärningar
  • 1 msk smör
  • 4 kokta ägg, skalade och halverade
  • ca 8 små sardellfiléer
  • 2 msk parmesan, grovt riven

Gör så här

1
Riv den sköljda romansalladen. Blanda salladen med caesardressing i en rymlig skål.

2
Stek brödtärningarna tills de får en gyllene färg i en het stekpanna med smör.

3
Lägg den krämiga salladen på serveringstallrikar. Placera ut ägghalvorna och strö krutongerna över salladen.

4
Toppa salladen med sardellfiléerna och grovt riven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top