Pesto- och fetagratinerad laxfjäril med spenatpasta

Du behöver 2 laxfjärilar eller filébitar (à ca 120 g) 1/2 tsk salt 1 krm pepparmix 2 msk tomatpesto 1–2 msk smulad fetaost (20 %)...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 laxfjärilar eller filébitar (à ca 120 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm pepparmix
  • 2 msk tomatpesto
  • 1–2 msk smulad fetaost (20 %)
  • 2 tomater
  • 1–2 vitlöksklyftor

Gör så här

1
Skölj och torka fisken. Salta och peppra den. Lägg laxfjärilarna på ett ugnssäkert fat.

2
Bred tomatpeston över fiskskivorna och strö över fetaosten.

3
Dela tomaterna och skala och skiva vitlöksklyftorna. Stick ner vitlöksklyftor i tomaterna, salta och peppra. Placera tomaterna intill fisken.

4
Stek fisken och tomaterna mitt i ugnen, 175 grader,

5
12–15 minuter.

6
Bjud direkt med spenatpasta och en rejäl salladstallrik.


Kommentar:
Välj glutenfri pasta vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top