Du behöver
- 1/2–1 liter färsk svamp
- 3–4 salladslökar
- 2–3 kokta kalla potatisar
- 1/2 röd paprika
- 1 tsk smör eller margarin
- 3 ägg
- 1/2 dl mjölk
- salt
- pepparmix
- persilja
- Att servera till:
- råkostsallad
- grovt bröd
Gör så här
1
Rensa och skär svampen i bitar. Skölj och strimla salladslökarna. Skala och dela potatisarna. Strimla paprikan.
2
Stek svampen i lite matfett i en stekpanna, tills den vätska som bildas kokat in och svampen börjat få färg. Blanda ner salladslök, potatis och paprika. Låt alltsammans fräsa en liten stund. Krydda med lite salt och pepparmix.
3
Vispa samman ägg och mjölk. Smaksätt även här med en aning salt och peppar. Häll äggstanningen över den stekta svampen och grönsakerna.
4
Grädda omeletten på medelvärme, tills den är fast men ändå krämig på ovansidan och har fått fin färg under. Dra med en gaffel genom smeten under gräddningen så att all smet gräddas. Strö över lite hackad persilja.
5
Servera direkt med en god råkostsallad och grovt bröd.
Fiberrikt!