Du behöver
- 4 st palsternackor medelstora
- 4 st morötter medelstora
- 1 st squash gul eller grön
- 2 st gula lökar
- 2 tsk olja
- 0.5 tsk flingsalt
- svartpeppar nymalen
- 500 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 1.5 msk vatten
- 1 pkt bacon
Gör så här
1
Skala rotsakerna, skiva dem och squashen drygt centimetertjockt. Skala och klyfta lökarna. Lägg allt i långpanna, droppa på oljan och vänd om med händerna. Strö på salt, vrid över peppar och ställ mitt i 200 grader varm ugn.
2
Blanda färsen hastigt med salt, peppar och vatten till en aningen lös smet. Forma åtta färsbiffar och linda bacon runt dem. Lägg biffarna ovanpå grönsakerna i ugnen och låt allt bli genombakat, ytterligare cirka 25 minuter. Biffarna är färdiga när de inte längre känns elastiska vid pekfingertryck rakt uppifrån.