Baconbiffar med rostade rotsaker

Du behöver 4 st palsternackor medelstora 4 st morötter medelstora 1 st squash gul eller grön 2 st gula lökar 2 tsk olja 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st palsternackor medelstora
  • 4 st morötter medelstora
  • 1 st squash gul eller grön
  • 2 st gula lökar
  • 2 tsk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1.5 msk vatten
  • 1 pkt bacon

Gör så här

1
Skala rotsakerna, skiva dem och squashen drygt centimetertjockt. Skala och klyfta lökarna. Lägg allt i långpanna, droppa på oljan och vänd om med händerna. Strö på salt, vrid över peppar och ställ mitt i 200 grader varm ugn.

2
Blanda färsen hastigt med salt, peppar och vatten till en aningen lös smet. Forma åtta färsbiffar och linda bacon runt dem. Lägg biffarna ovanpå grönsakerna i ugnen och låt allt bli genombakat, ytterligare cirka 25 minuter. Biffarna är färdiga när de inte längre känns elastiska vid pekfingertryck rakt uppifrån.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top