Du behöver
- 250 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 grön chili, finhackad
- lite olivolja till stekning
- 1 tsk tomatpuré
- 1 dl krossade tomater
- 1 dl bayersk öl, av valfri alkoholhalt
- 100 g black-eye-bönor, från burk, avsköljda
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Att servera till:
- grovt bröd. Avsluta gärna måltiden med en färsk frukt.
Gör så här
1
Stek färsen tillsammans med lök och chili i en djup stekpanna eller gryta med lite olivolja.
2
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och öl när färsen är genomstekt. Låt grytan koka försiktigt i någon minut. Häll i bönor och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
3
Låt grytan koka samman i cirka 10 minuter och servera tillsammans med färskt bröd.