Black-eyed chili med bayerskt öl

Du behöver 250 g nötfärs 1 gul lök, hackad 1 grön chili, finhackad lite olivolja till stekning 1 tsk tomatpuré 1 dl krossade tomater 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grön chili, finhackad
  • lite olivolja till stekning
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 dl bayersk öl, av valfri alkoholhalt
  • 100 g black-eye-bönor, från burk, avsköljda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Att servera till:
  • grovt bröd. Avsluta gärna måltiden med en färsk frukt.

Gör så här

1
Stek färsen tillsammans med lök och chili i en djup stekpanna eller gryta med lite olivolja.

2
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och öl när färsen är genomstekt. Låt grytan koka försiktigt i någon minut. Häll i bönor och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.

3
Låt grytan koka samman i cirka 10 minuter och servera tillsammans med färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top