Choucroute med kokt potatis och korv

Du behöver 6 dl vatten 1 1/2 tärning kalvbuljong 800 g potatis 4 (schalotten)lökar 4 morötter 800 g (savoy)kål (1 mindre huvud) 1 dl vitt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 tärning kalvbuljong
  • 800 g potatis
  • 4 (schalotten)lökar
  • 4 morötter
  • 800 g (savoy)kål (1 mindre huvud)
  • 1 dl vitt vin
  • 300 g benfri kassler
  • 300 g (falu)korv
  • 1–2 chorizokorvar
  • 50 g senap

Gör så här

1
Koka upp vattnet med buljongtärningarna, här passar stora spagettigrytan bra. Skala potatis, skala och skiva lök och morötter. Lägg allt i buljongen och koka upp.

2
Ta undan var sitt stort, snyggt ytterblad och strimla resten av kålen tunt. Lägg strimlet att koka med i grytan.

3
Slå i vinet och lägg skivor eller bitar av kassler och korv i grytan. Placera de hela kålbladen överst. Låt allt sjuda under lock på svag värme tills potatisen är färdig.

4
Lägg ett avrunnet kålblad i botten på varje djup tallrik och fördela grytans innehåll ovanpå. Servera stark senap till.


Kommentar:
Fettsnålt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top