Du behöver
- 6 dl vatten
- 1 1/2 tärning kalvbuljong
- 800 g potatis
- 4 (schalotten)lökar
- 4 morötter
- 800 g (savoy)kål (1 mindre huvud)
- 1 dl vitt vin
- 300 g benfri kassler
- 300 g (falu)korv
- 1–2 chorizokorvar
- 50 g senap
Gör så här
1
Koka upp vattnet med buljongtärningarna, här passar stora spagettigrytan bra. Skala potatis, skala och skiva lök och morötter. Lägg allt i buljongen och koka upp.
2
Ta undan var sitt stort, snyggt ytterblad och strimla resten av kålen tunt. Lägg strimlet att koka med i grytan.
3
Slå i vinet och lägg skivor eller bitar av kassler och korv i grytan. Placera de hela kålbladen överst. Låt allt sjuda under lock på svag värme tills potatisen är färdig.
4
Lägg ett avrunnet kålblad i botten på varje djup tallrik och fördela grytans innehåll ovanpå. Servera stark senap till.
Fettsnålt!