Fylld paprika och kycklingfiléer i paprikasås

Du behöver 4 stora (gula) paprikor 4 portioner kokt kallt fullkornsris 200 g färska kantareller eller champinjoner 75 g chevreost 2 msk strimlad slätpersilja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora (gula) paprikor
  • 4 portioner kokt kallt fullkornsris
  • 200 g färska kantareller eller champinjoner
  • 75 g chevreost
  • 2 msk strimlad slätpersilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt, vitpeppar
  • 2 dl ajvar relish

Gör så här

1
Tvätta paprikorna och skär toppen av dem. Ta ur kärnor och hinnor. Jämna botten på frukterna så de kan stå upprätt i stor, lätt smord ugnsform.

2
Blanda ris med ansad och skivad svamp, finsmulad ost, persilja och peppar i en bunke. Fördela blandningen i paprikorna och lägg hattarna på dem. Ansa kycklingfiléerna, salta och peppra dem och lägg dem bredvid paprikan i formen. Späd ajvarsåsen med ett par matskedar vatten, skeda den över kycklingen och ställ formen i 200 grader varm ugn, 25–30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top